Systemet med Gode män

För ca 3 år sedan anmälde jag mig som intresserad av att bli God man, gick på information om saken och fick en bok som jag läste. När jag insett hur systemet är uppbyggt avstod jag att gå vidare; enligt min mening är det tillkrånglat och rättsosäkert.

Under de senaste åren har alltmer problem med att Gode män stjäl från sina klienter uppdagats, och många gånger verkar tjuvarna klara sig undan. Jag är inte förvånad. Hela systemet är så gammalmodigt att det borde ha skrotats och ersatts med något bättre för länge sedan.

Att så inte skett tror jag beror på att de som drabbas tillhör de svagaste och mest utsatta i samhället. Hade det varit människor med en starkare röst som drabbats på ett liknande sätt, hade våra politiker sedan länge arbetat med att åtgärda det.

Enligt min mening är ansvariga politiker på alla nivåer medskyldiga till de övergrepp som tillåts mot människor som inte klarar de höga krav som samhället i dag ställer på sina medborgare. Det är minst sagt på tiden att de tar sitt ansvar över en ohållbar situation.

2 jan 2017

Nyhetsbrev

Jag räknar med att skicka ut nyheter om vad som sker här på hemsidan till er som är intresserade. Det kan vara när ny musik eller bilder på konst läggs till, eller när det sker något viktigt med mitt författande.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i din e-postadress nedan.

Länkar

Om minimalism

Andra bloggar