Sveriges rikes lag

Den senaste tiden har det blivit tydligt att namnet på vår samlade lagstiftning är helt korrekt; lagen är till för de rika. Bestämmelserna för grova skattebrott är utformade så att att man helt slipper straffavgift och åtal bara man frivilligt talar om att man begått brott när man riskerar att bli tagen med handen i kakburken. Enligt min mening är detta i många fall grova brottslingar som borde sättas i fängelse, åtminstone skulle de påföras en rejäl straffavgift för att ha undanhållit pengar för beskattning.

Jag tror att vi allmänt sett har en hög skattemoral i Sverige, men när de rikaste ständigt kan parasitera på samhället utan att få några straff för det, så riskerar det att allvarligt skada alla medborgares inställning till att gemensamt hjälpa till med att bygga upp ett bra och välfungerande samhälle.

18 mar 2016

Nyhetsbrev

Jag räknar med att skicka ut nyheter om vad som sker här på hemsidan till er som är intresserade. Det kan vara när ny musik eller bilder på konst läggs till, eller när det sker något viktigt med mitt författande.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i din e-postadress nedan.

Länkar

Om minimalism

Andra bloggar